Nejčastější otázky
Každoročně trvá správci domu několik měsíců než nám rozešle vyúčtování. Do kdy bych měl vyúčtování za uplynulý kalendářní rok obdržet?
Termín na provedení vyúčtování je stanoven v odst. 1 § 7 vyhlášky Ministerstva pro místní rozvoj č. 372/2001 Sb. a je nejpozději do 4 kalendářních měsíců po uplynutí zúčtovacího období. Podle předchozí vyhlášky č. 245/1995 Sb. byl termín do 3 kalendářních měsíců. Většina zpracovatelských firem však měla s dodržením tohoto termínu problémy. V současné době byste měl vyúčtování za kalendářní rok obdržet nejpozději do konce dubna.